Shopify shops

Hoge posities in Google met je webshop

Heb je je wel eens afgevraagd hoe webwinkels zoals gemaakt met Shopify hoog scoren in Google en hoe je de positie van je eigen shop in Google kunt verhogen? Misschien is het dan tijd om je te verdiepen in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en hoe je dit aanpakt.

De tips in dit artikel helpen je hoger in de zoekresultaten van Google te komen, je webpagina’s beter zichtbaar te maken en je online winkelverkopen aanzienlijk te verbeteren! En lukt het niet dan staat Ready To Go uit Kampen klaar om je site topposities in Google te geven. Wij zijn SEO expert op het gebied van Shopify SEO, maar we werken ook zeer succesvol aan overige webshop systemen zoals WooCommerce, Mijnwebwinkel, Magento en Lightspeed.

Tools om je posities te volgen

Er zijn een verschillende services die je kunt gebruiken om te controleren hoe goed je website scoort in Google. De beste manier om van deze tools te profiteren, is via een dashboard waarmee je informatie en inzicht van elke service tegelijk kunt bekijken. Bovendien zijn veel andere essentiële statistieken, zoals betrokkenheid van sociale media en verkeersanalyses, vaak gebundeld in dergelijke dashboards.

Als je er bijvoorbeeld zeker van wilt zijn dat Google je site niet om de een of andere reden bestraft of ervoor wilt zorgen dat alle pagina’s op je site worden gevonden (niet alleen de startpagina), kan een SEO-tool al die informatie in één keer leveren. De bekendste tools zijn de gratis tools van Google zelf; Search Console, Analytics en Google Mijn Bedrijf. Wil je het duidelijker hebben en professioneler aanpakken denk dan aan betaalde tools zoals MOZ, SEMrush of AgencyAnalytics.

Rangschikkingsfactoren of ranking factors

De eerste stap is het zoeken naar de beste zoekwoorden voor je bedrijf. Zorg dat je relevante zoekwoorden gebruikt en zoekwoorden met enig zoekvolume (hoe vaak mensen er naar zoeken per maand). Een belangrijk onderdeel van webshop-optimalisatie is ervoor te zorgen dat je verder gaat dan het leveren van producten; presenteer je bedrijf als expert en informatiebron en zorg ervoor dat alles op je site een doel heeft.

Een trefwoordonderzoek (eventueel met tools als bovengenoemd) is hierbij geen overbodige luxe, maar ook de gebruikerservaring is belangrijk: als iemand op een van je pagina’s terechtkomt, wat vinden ze dan?

Raadpleeg een beginnershandleiding voor SEO, online of in boekvorm, voor meer advies over hoe je aan de slag kunt gaan met zoekmachineoptimalisatie. Als je hulp nodig hebt bij een van deze punten, neem dan gerust contact op! We bieden een gratis SEO-scan/ auditservice waarbij we je site doornemen op techniek en inhoud. Daaropvolgend krijg je geheel gratis en vrijblijvend tips en aanbevelingen.

Stappen om je rankings te verbeteren in Google

Als je de positie van je categorieën, producten en overige pagina’s in Google wilt verbeteren, is het belangrijk dat je een strategie hebt. Bij Ready To Go uit Kampen hanteren we een inbound marketingstrategie. Het verschil tussen ons en andere marketingbureaus is dat we een full-service marketing bedrijf zijn dat de bedrijven en doelen van onze klanten begrijpt, al voordat ze aan het echte werk gaan beginnen.

We zorgen niet alleen voor hoge posities in Google met SEO, we verbeteren de algehele prestaties en zichtbaarheid, evenals op sociale mediasites zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Hierbij richten we ons eerst op de doelstellingen. Voordat we met het SEO werk voor onze klanten beginnen, zorgen we ervoor dat hun doelen duidelijk zijn waarmee hun online aanwezigheid vergoot moet worden. Dit is belangrijk omdat geen bedrijf hetzelfde is als het gaat om SEO of het verbeteren van de webshop-prestaties in zoekmachines.

In feite is er vaak niet één specifiek doel waarop gefocust moet worden, maar eerder een reeks kleinere doelen die samen uiteindelijk een geheel vormen. Als je bedrijf bijvoorbeeld meer klanten van buiten de regio wil, heb je hulp nodig bij inspanningen op het gebied van landelijke/ nationale SEO en reputatiebeheer. Of als je meer omzet wil halen uit lokale klanten die nog niet bij je hebben gekocht, dan kun je hulp gebruiken bij je Google Mijn Bedrijf vermelding, lokaal georiënteerde landingpages en bijvoorbeeld pay-per-click (Google Ads) advertentiecampagnes.

Wat je doelen ook zijn om de positie van je site in de zoekresultaten te verbeteren, we kunnen je helpen door specialistische SEO strategieën in te zetten, terwijl we ook helpen bij het opbouwen van merk- en naamsbekendheid.

Presenteer jezelf als autoriteit

De eerste stap om de online aanwezigheid van je bedrijf te vergroten, is door jezelf op de kaart te zetten als autoriteit in jouw vakgebied en/of branche. De volgende stappen zou je zelf of met een beetje hulp alvast kunnen nemen:

  1. Onderzoek – Als je bezoekers naar je webshop wil lokken onderzoek dan waar behoefte aan is, off- en online.
  2. Produceer content – Word autoriteit in jouw vakgebied door inhoud te produceren over diverse onderwerpen. Investeer tijd (en geld) in het maken van waardevolle inhoud die anderen nuttig zullen vinden.
  3. Start een blog – Als niemand weet wie je bent en waar je gevestigd bent zal het voor potentiele klanten moeilijk om je te vinden en je bedrijf te waarderen. Vaak is het (laten) maken van een website of blog naast je webshop een goede manier om je online autoriteit te krijgen of te vergroten.

Manieren om je expertise te promoten (zonder irritant te zijn)

Het vergroten van je zichtbaarheid op sociale media zal resulteren in meer verkeer naar je shop, wat kan leiden tot een boost in klanten en omzet. Hou het sociale aspect daarbij in het achterhoofd; hou het leuk en informatief voor iedereen zonder al te veel de focus te leggen op verkoop. Maak het ook niet te technisch en gebruik “Jip en Janneke” taal.

Als je echter nog niet bekend bent met marketing via social media en geen tijd of zin hebt om het ​​te leren, neem dan contact met ons op. SEO is ons dagelijks werk en social media werkzaamheden horen daar ook bij.

SEO uitbesteden bij Ready To Go in Kampen

In bijna alle gevallen is het uitbesteden van SEO aan te raden. Zelf doen kan ook maar het vergt veel tijd en het ontbreekt je aan de juiste kennis. Bij onvoldoende kennis ga je fouten maken waarmee je niet hoger komt, of zelfs schade toebrengt aan je posities in Google.

Besteed in plaats daarvan SEO uit Ready To Go. Wij zijn dé experts in zoekmachineoptimalisatie uit Kampen, en we hebben honderden webshops geholpen aan hoge posities in Google.

Besteed de SEO aan ons uit en ga zelf aan de slag met andere zeer belangrijke zaken; het runnen van je bedrijf!

Interesse?

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@readytogo.nl of bel 085 303 94 60.

VRIJBLIJVEND AFSPREKEN

Bakkie doen?

Ik ben Jan Boersma en hoor graag hoe ik jou verder kan helpen met jouw ideeën.
Binnen 48 uur reactie, anders trakteer ik op taart bij de koffie!

 

Contact via whatsapp