laat geen kansen liggen en kies voor

Conversie optimalisatie

VERHOOG JOUW CONVERSIE, NIET JOUW MARKETINGBUDGET

Haal het maximale uit jouw
website of webshop

In het huidige zeer competitieve digitale landschap streven webshops en websites ernaar om bezoekers om te zetten in klanten. Dit proces, ook wel conversie-optimalisatie genoemd, richt zich op het verbeteren van belangrijke statistieken zoals klikfrequenties, betrokkenheid en uiteindelijk conversies. Door het gedrag van gebruikers te begrijpen, datagestuurde strategieën te implementeren en verschillende elementen van de gebruikerservaring te optimaliseren, kunnen bedrijven hun online succes aanzienlijk vergroten. 

Wij analyseren jouw website op +300 punten

Laat jouw website analyseren en krijg een beeld waar de kansen liggen om de conversie te verhogen. Ook de uitvoering van de verbeteringen kunnen wij voor jou verzorgen.

Conversie optimalisatie in het kort

De meest voorkomende vragen in één overzicht

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie-optimalisatie verwijst naar de praktijk van het verbeteren van het percentage website- of webshopbezoekers dat een gewenste actie onderneemt, zoals het doen van een aankoop, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het invullen van een formulier. Het omvat het analyseren van gebruikersgedrag, het identificeren van pijnpunten en het maken van gegevensgestuurde wijzigingen om de algehele gebruikerservaring te verbeteren en de gewenste resultaten te stimuleren.

Inzicht op basis van data

Voordat we in optimalisatiestrategieën duiken, is het cruciaal om inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers. Dit omvat het gebruik van tools zoals Google Analytics, heatmaps en gebruikersenquêtes om patronen, voorkeuren en pijnpunten te identificeren. Door te begrijpen hoe gebruikers omgaan met jouw website of webshop, kunnen wij verbetermogelijkheden ontdekken en de optimalisatie-inspanningen hierop afstemmen.

Klantbeleving

Design speelt een centrale rol bij conversie-optimalisatie. Zorg eerst voor een visueel aantrekkelijke en professionele lay-out die aansluit bij uw merkidentiteit. Concentreer je daarnaast op het creëren van een gebruiksvriendelijke interface, zodat je gemakkelijk kunt navigeren en intuïtief kunt browsen. Overweeg om overtuigende elementen op te nemen, zoals prominente call-to-action, duidelijke product-/dienstbeschrijvingen en sociaal bewijs (reviews van klanten) om vertrouwen te wekken en conversies aan te moedigen.

Prestaties & snelheid

De snelheid en prestaties van de website hebben een directe invloed op de gebruikerservaring en conversies. Optimaliseer laadtijden door afbeeldingen te comprimeren, code te verkleinen en gebruik te maken van content delivery networks (CDN’s). Implementeer caching-mechanismen en server-side optimalisaties om de reactietijd van de server te verkorten. Een snelle en responsieve website verbetert de gebruikerstevredenheid, verlaagt het bouncepercentage en verhoogt de kans op conversies.

Resoluties & schermformaten

Gezien het toenemende gebruik van mobiele apparaten, is het cruciaal om jouw webshop of website te optimaliseren voor mobiele gebruikers. Pas een responsieve ontwerpbenadering toe en zorg voor naadloze ervaringen op verschillende schermformaten en resoluties. Geef prioriteit aan de laadsnelheid van mobiele apparaten, vereenvoudig de navigatie en stroomlijn het afrekenproces voor mobiele gebruikers. Zorg ook dat het conversiepunt ten alle tijde in beeld is bij de bezoeker. Mobiele optimalisatie verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar heeft ook een positieve invloed op de positie in zoekmachines.

Spreek de bezoeker aan

Maak gebruik van gebruikersgegevens en gedragsinzichten om de gebruikerservaring te personaliseren. Implementeer dynamische inhoud die zich aanpast op basis van gebruikersvoorkeuren, eerdere aankopen of browsegeschiedenis. Pas aanbevelingen, productsuggesties en e-mailmarketingcampagnes aan voor specifieke segmenten, waardoor de relevantie en waarschijnlijkheid van conversies wordt vergroot. Personalisatie creëert een gevoel van individuele aandacht en kan de betrokkenheid en conversiepercentages aanzienlijk verbeteren.

Doorlopend proces

Conversie-optimalisatie is een continu proces dat continue analyse en iteratie vereist. Controleer regelmatig de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s), voer gebruikersonderzoeken uit en verzamel feedback om de voorkeuren en pijnpunten van gebruikers te begrijpen. Blijf op de hoogte van branchetrends, opkomende technologieën en gebruikersverwachtingen om concurrerend te blijven. Gebruik de verzamelde inzichten om iteratieve wijzigingen door te voeren en uw website of webshop in de loop van de tijd te verfijnen.

Recente projecten

Projecten die recent zijn gerealiseerd door Ready To Go.

Concertkoor Immanuel

Webdesign

Het Lekkere Winkeltje

Webdesign met geintegreerde webshop

Budgetvloerkleden.nl

Webshop

VRIJBLIJVEND AFSPREKEN

Bakkie doen?

Ik ben Jan Boersma en hoor graag hoe ik jou verder kan helpen met jouw ideeën.
Binnen 48 uur reactie, anders trakteer ik op taart bij de koffie!

 

Contact via whatsapp